Comunicat de presă – 05.06.2023

Miercuri, 7 iunie 2023, ora 18:00, Alianța Franceză din Suceava continuă seria manifestărilor organizate în cadrul După-amiezilor francofone cu o nouă întâlnire on-line destinată promovării cântecului francez și francofon, Le chanteur du mois/Cântărețul lunii.

Activitatea, concepută sub forma unui interviu cu un interpret/ă francofon/ă, care s-a remarcat deja în peisajul muzical actual, este animată de Frederic Castel, profesor la Universitatea din Reims, Franța, și prezentatorul uneia din cele mai ascultate emisiuni muzicale franceze on-line – On allume les étoiles/Aprindem stelele.

Invitata lunii iunie este AnneliSe Roche, o tânără cântăreață care împletește povești pe firul dintre cuvinte și muzică, între basm și cântec. Ea pictează portrete sensibile, întâlniri și amintiri din copilărie, lucruri din viață, detalii care rezonază în fiecare dintre noi.  

 AnneliSe Roche şi-a construit cariera muzicală prin melodii și albume care abordează teme variate, de la iubire și dorință până la căutarea de sine și amintirile trecute. Printre piesele sale cele mai cunoscute se numără  Les Plages De Sel, Faites-moi pleurer, Présence, Pianissimo, Si j’étais je serais,  Maryline. Aceste piese reflectă sensibilitatea și abilitatea ei de a transforma experiențele personale în muzică emoționantă.

Artista a lansat  mai multe albume, printre care se numără 6 Rue du ch​ê​ne şi Portraits. Fiecare album aduce în prim-plan lirismul și talentul său de a transmite emoții prin muzică. Cu fiecare album și melodie lansată, AnneliSe a reușit să câștige un public devotat, iar prezența sa pe scenele muzicale a devenit tot mai remarcată și apreciată. Mesajele transmise prin muzica ei sunt atemporale și universale, atingând corzi sensibile în inimile ascultătorilor.

  Cu toate că este o artistă tânără, AnneliSe Roche a reușit să se impună în industria muzicală prin originalitatea și autenticitatea sa. Talentul său nu se limitează doar la interpretare, ci și la compoziție, contribuind la crearea propriilor sale melodii și versuri. Melodiile și albumele AnneliSei Roche continuă să răsune în sufletele ascultătorilor, transmițând emoții și inspirație. Ele reprezintă o călătorie în lumea sa interioară, oferind o perspectivă unică asupra vieții și a experiențelor umane.

Întâlnirea francofonă din această săptămână își propune să aducă mai aproape de publicul francofon sucevean  o cântăreață talentată și originală, care a reușit să cucerească publicul prin abordarea sa unică a muzicii: AnneliSe Roche.  

Linkul de participare la această întâlnire on-line este https://meet.google.com/wdp-fspf-htz şi va fi disponibil atât pe adresa de facebook a Alianței Franceze din Suceava: https://www.facebook.com/Alliance-Francaise-de-Suceava-100509888805151 cât și pe site-ul Alianței Franceze din Suceava: https://afsuceava.ro. Activitățile se adresează tuturor categoriilor de public și sunt gratuite.