Comunicat de presă 13.03.2024

Miercuri, 13.03.2024, ora 17.00, Alianța Franceză din Suceava continuă seria activităților desfășurate în cadrul proiectului „Les après-midi francophones”cu activitatea  „La francophonie partagée, activitate coordonată de doamnele profesoare Irina Maxim de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava și Irina Melish de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Suceava.

Activitatea face parte din calendarul activităților dedicate Lunii Francofoniei la Suceava și are ca scop promovarea limbii franceze în rândul elevilor și descoperirea unor elemente socioculturale specifice spațiului francofon, dezvoltarea respectului pentru cultura franceză, dezvoltarea simţului artistic şi gustului pentru frumos, dezvoltarea competenţelor de comunicare şi exprimare artistică, precum și o aprofundare a valorilor francofoniei. Prin activitățile propuse, doamnele profesoare urmăresc să cultive încrederea în sine a elevilor, motivația de a se exprima în limba franceză, precum și plăcerea de a transmite emoții vii interpretând, melodii, poezii și alte texte  în limba melodioasă a lui Molière. Elevii își vor exersa creativitatea,  memoria, mișcarea scenică și vor arăta că studiul limbii franceze înseamnă și ancorarea în realitatea lingvistică și culturală francofonă.

Elevii participanți la aceasta activitate fac parte din clasele  IX – XII de la cele două colegii și vor prezenta aspecte din cultura, geografia, istoria și gastronomia franceză și francofonă, de asemenea, vor interpreta melodii ale cântăreților francezi și francofoni consacrați, vor dansa și își vor prezenta creațiile poetice și plastice proprii, aducând astfel un omagiu limbii franceze și pentru a celebra Ziua Internaţională a  Francofoniei.

Activitatea „La francophonie partagéecontinuă seria activităților cultural-artistice inițiată de Alianța Franceză din Suceava, prin care se încurajează învățarea și promovarea limbii franceze în rândul elevilor și liceenilor, documentarea despre obiectivele socio-culturale ale Franţei, aprofundarea valorilor francofoniei, dezvoltarea competenţelor de comunicare şi exprimare artistică.

Mai multe informații și documente video despre această activitate pot fi consultate pe adresa facebook a Alianței Franceze din Suceava: https://www.facebook.com/Alliance-Francaise-de-Suceava-100509888805151 precum și pe site-ul Alianței Franceze din Suceava: https://afsuceava.ro.