Comunicat de presă – 17.05.2023

Miercuri, 17 mai 2023, ora 18.00, în cadrul După-amiezilor francofone la Suceava, Alianța Franceză din Suceava, în colaborare cu Colegiul Economic ,,Dimitrie Cantemir” Suceava și Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava, organizează activitatea „Tous pour l’Europe”, coordonată de doamnele profesoare Băbăscu Melania și Colțuneac Raluca Elena.

Manifestarea va reuni un grup de 20 de elevi de la Colegiul Economic ,,Dimitrie Cantemir” Suceava  din clasa aXI-a G și a XI-a J, care vor desfășura activități variate: prezentări interactive despre ziua de 9 mai – „Ziua Europei”, recitarea de poezii în limbile Europei (limba franceză, italiană, spaniolă, română), interpretarea de cântece, prezentarea unei expoziţii de afişe. Activitatea se va încheia cu interpretarea imnului Europei ,,Odă bucuriei” la clarinet și tobe.

Ghidați de mottoul „Uniți în diversitate”, 15 elevi de la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” vor prezenta, la rândul lor, informații relevante despre Uniunea Europeană, vor interpreta la diferite instrumente muzicale imnurile de stat ale unor țări din Uniunea Europeană, vor cânta melodii în limba franceză, vor lectura poezii în limbile franceză, italiană și germană și vor realiza desene pe tematica dată.

Prin activitatea desfăşurată, doamnele profesoare şi-au propus să promoveze limba franceză şi valorile europene, să încurajeze creativitatea şi exprimarea artistică într-o limbă străină, să abordeze tema păcii și a unității în Europa în contextul actual.

Mai multe informații și documente video despre această activitate pot fi consultate pe adresa facebook a Alianței Franceze din Suceava și pe  adresa https://www.youtube.com/watch?v=Ru02ANeGZ6s&t=17s