Comunicat de presă 17.11.2023

Alianța Franceză din Suceava, în parteneriat cu Şcoala Gimnazială Preuteşti, găzduiește vineri, 17 noiembrie 2023, orele 13:00-15:00, un atelier de scriere creativă susținut de către Maria Manolescu pentru copiii cu vârste între 10 și 12 ani. Atelierul este organizat în cadrul Festivalului autumnal de limbă și literatură F.A.L.L., ediţia a IVa, coordonat de prof. Adina Popa.

Scriitoarea Maria Manolescu este lector universitar și profesor asociat UNATC și Universitatea de Arte din Tîrgu Mureș.şi câştigătoare a ediţiei a IIIa a concursului dramAcum din 2007. A publicat romanele Halterofilul din Vitan (2006), Editura Polirom, Ca picăturile de sânge pe linoleumul din lift (2010), Editura Cartea românească şi Vânători-culegători (2019), Polirom.

Este prezentă în mai multe antologii de proză, iar piesele sale sunt traduse în engleză, franceză, turcă, sârbă, ebraică. Cele mai recente piese ale ei sunt Sclavi (regia Theodor-Cristian Popescu, 2017), Micul nostru centenar (regia Dragoş Muşoiu, 2018) şi Marele B – un cabaret despre burnout (regia Adonis Tanţa, 2019).

Activitatea găzduită de Alianţa Franceză din Suceava este dedicată copiilor participanţi la Festivalului autumnal de limbă și literatură F.A.L.L. şi cursanţilor AFS şi constituie parte integrantă a unui proiect personal pe care scriitoarea l-a dezvoltat şi ale cărui rezultate vor fi publicate în cursul anului viitor.