Comunicat de presă 25.05.2022

Cu ocazia deplasării în județul Suceava, Excelența Sa, doamna Laurence Auer, ambasadoarea Franței la București, va primi din partea Primăriei municipiului titlul de Cetățean de Onoare al Sucevei. Evenimentul va avea loc vineri, 27 mai, la ora 13.00, în sala Teatrului Municipal „Matei Vișniec”.

De asemenea, la ora 15.00, în Auditoriumul „Joseph Schmidt” din campusul universitar, doamna Laurence Auer va participa la dezbaterea „Practici de traducere și interpretare literară”, în cadrul Conferinței Internaționale a Doctoranzilor (Discurs critic și variație lingvistică), susținută de dramaturgul Matei Vișniec și invitații săi.

La ora 17.00, în Sala Senatului USV din corpul A, doamna ambasadoare Laurence Auer va înmâna însemnele Ordinului Meritul Agricol în grad de Cavaler doamnei și domnului Laura și Olivier Bouriaud, profesori la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava și domnului Dănuț Pavel, profesor la Liceul agricol Dorna Candrenilor. Participarea lor la schimburile franco-române va fi astfel răsplătită.

Jurnaliștii care doresc să se acrediteze sunt așteptați să o facă înainte de data de 27 mai, pe adresa aliantafrancezasv@gmail.com. Vă mulțumim pentru colaborare !