Comunicat de presă 25.05.2024

            Vineri, 24 mai 2024, ora 12.00, a avut loc o nouă întâlnire din cadrul proiectului Itinéraires francophones, proiect al Alianței Franceze din Suceava, în colaborare cu Asociația Seniorilor Bucovineni.

            Activitatea din această săptămână – Brậncuși et Rodin”, coordonată de doamnele profesoare Tamara Sabin și Angela Nesteriuc, şi-a propus să ofere participanților posibilitatea de a cunoaște două personalități marcante ale lumii artistice din secolele XIX și XX.

Conceput ca un schimb de impresii, trăiri, emoții cauzate de opera de artă, în acest caz de sculptură, activitatea abordează aspecte ale vieții și operei celor doi titani ai creației.

Tema abordează viziunea modernă asupra artei, așa cum a fost reprezentată de Brâncuși și Rodin: cei doi artişti au contribuit la înnoirea limbajului și viziunii plastice şi şi-au demonstrat modernitatea și prin modalitatea originală de a expune lucrările în spații aflate în aer liber.

Materialele video care au fost prezentate publicului au surprins universul relațiilor lor interumane, actul creator, muzeele care le sunt consacrate și explică de ce Brậncuși n-a mai urmat cursurile lui Rodin afirmậnd că : ”la umbra marilor copaci nu crește nimic”.