Comunicat de presă – 29.03.2023

Miercuri, 29.03.2023, ora 18.00, în cadrul După-amiezilor francofone la Suceava, Alianța Franceză din Suceava, în colaborare cu  Școala Gimnazială „Academician H. Mihăescu”, Udeşti, a organizat activitatea „C`est printemps, c`est la francophonie!‟ coordonată de doamna profesor  Trifan Oana.

            Ca în fiecare an în luna martie, elevii din clasele V-VIII au sărbătorit Francofonia și 30 de ani de când România a aderat la francofonia instituțională. Scopul activităților a fost cunoaşterea unor elemente de cultură şi civilizaţie franceză, a noţiunilor de francofonie şi spaţiu francofon, atragerea şi implicarea elevilor în activităţi legate de limba franceză, colaborarea și cooperarea elevilor în vederea conștientizării importanței comunicării în limba franceză și acestui eveniment.

            Activitățile propuse au fost următoarele: popularizarea activităţii prin distribuirea de afișe și punerea la dispoziţia elevilor a unor materiale informative legate de francofonie şi de spaţiul francofon, dar şi încurajarea elevilor de a căuta şi a aduce alte informaţii găsite cu ajutorul internetului; completarea unor fișe cu informații despre francofonie (dată, definiții, valori ale francofoniei, logouri, mesaje personale); realizarea unor prezentări Power Point, audiţie muzicală (muzică francofonă: Céline Dion, L`Hymne de l`amitié); body painting; expoziţie de colaje/ afișe.

            Prin activitatea propusă, doamna profesor Trifan Oana şi-a propus să promoveze valorile francofoniei: pace, toleranță, prietenie, democrație, solidaritate, dialog și să crească interesul elevilor pentru limba franceză și fenomenul francofoniei.