Comunicat de presă – 31.05.2023

Miercuri, 31 mai 2023, în cadrul După-amiezilor francofone la Suceava, Alianța Franceză din Suceava, în colaborare cu Colegiul Național „Dragoș Vodă” Câmpulung Moldovenesc şi cu Şcoala gimnazială Stulpicani (Negrileasa) organizează activitatea „La vie est une danse, vivez-la gracieusement, coordonată de doamna profesoară Erhan Luminiţa.

În cadrul acestei acţiuni, 60 de elevi din clasele I-VIII de la Şcoala gimnazială Stulpicani şi 30 elevi de la clasa a XI-a D de la Colegiul Național „Dragoș Vodă” Câmpulung Moldovenesc, profil filologie, vor participa la o activitate interactivă de dans pe melodia în limba franceză NEJ’ – „Paro”.

Prin activitatea propusă, s-a urmărit dezvoltarea competențele de comunicare în limba franceză, descoperirea unor cântăreţi francezi actuali, îndrăgiţi de publicul tânăr, dar și încurajarea exprimării artistice prin dans, în spaţii din şcoală şi din afara ei (Parcul „Mihai Eminescu” din Câmpulung). Elevii vor participa astfel la o activitate extracurriculară distractivă, care promovează munca în echipă şi îmbină utilul cu plăcutul.

Mai multe informații și documente video despre această activitate şi despre pregătirea sa în cursul acestui an şcolar vor fi prezentate online de doamna profesoară Erhan Luminiţa la ora 17.00, în cadrul unei întâlniri pe platforma Google Meet.

Persoanele interesate pot participa accesând linkul http://meet.google.com/hcs-zvjj-xuj. Activitatea este gratuită şi deschisă publicului larg.