Comunicat de presă

Miercuri 12 mai 2021, Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți a primit vizita de lucru a delegației conduse de domnul Eric Poppe, reprezentant al Organizației Internaționale a Francofoniei pentru Europa Centrală și Orientală. Din delegație au mai făcut parte doamna Cătălina Spânu, consilier al domnului Eric Poppe, funcționar al Biroului Organizației Internaționale a Francofoniei la București și doamna prof. univ. dr. Sanda Maria Ardeleanu de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava.

În sala bibliotecii colegiului a avut loc o prezentare a activităților din domeniul Francofoniei, a rezultatelor obținute de elevii acestei școli de prestigiu la olimpiadele și concursurile școlare de limba franceză și la examenele DELF / DALF. Au mai fost prezentate, trupa de teatru în limba franceză, revista Confluences și proiectul Café Français. Domnul prof. dr. Liviu-Marcel Ungurean a propus înființarea unui centru de excelență pentru studierea limbii franceze la  Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți. Propunerea a fost susținută de toți cei trei membrii ai delegației, urmând a se trece la realizarea proiectului.

Vizita a continuat la Primăria municipiului Rădăuți, unde delegația a fost primită de domnul primar Bogdan-Andrei Loghin. Au avut loc discuții pe tema promovării limbii franceze și a Francofoniei în orașul Rădăuți prin realizarea unor proiecte comune în domeniul educației și al culturii. S-a exprimat disponibilitatea reciprocă de colaborare, în beneficiul comunității locale rădăuțene.

Partea a doua a vizitei a avut ca scop descoperirea Bucovinei și a unora dintre valorile sale de patrimoniu. Delegația a vizitat Atelierul de Ceramică de la Marginea, Mănăstirea Sucevița și Mănăstirea Putna.