Coutumes et traditions de Pâques en Bucovine et en France

Miercuri, 21 aprilie 2021, elevii  a două licee sucevene evocă tradiții românești și franceze dedicate Paștelui în cadrul activității Coutumes et traditions de Pâques en Bucovine et en France. Elevii claselor a X-a, a XI-a și a XII-a, profil filologie și sportiv, de la Liceul cu Program Sportiv, coordonați de prof. dr. Sveica Loredana Mititiuc, se amuză cântând, dansând, recitând, oferind rețeta mielului de Paște, interpretând și reinterpretând celebra „vânătoare a ouălor”/”la chasse aux oeufs” practicată în Franța în Duminica Mare, punctând momente și elemente esențiale care compun sărbătoarea pascală.

Elevi din clasele a XI-a B și a XII-a A ai Colegiului Economic ,,Dimitrie Cantemir”, coordonați de doamna profesor Melania Băbăscu, prezintă obiceiuri și tradiții de Paște la francezi și la români, rețete tradiționale pentru această Sfântă sărbătoare, pătrund în lumea filmului, a poeziei lui Arthur Rimbaud și a teatrului lui Molière.

Activitatea lor ne invită să descoperim frumusețea acestei sărbători creștine, dar și talentul muzical și teatral al elevilor ce iubesc limba franceză.

Daca doriti sa le fiti alături, accesați adresa de pe Google Meet:

meet.google.com/ocw-shev-duf

începând cu ora 17.