Crosul Sucevei ediția a VIII-a.

Asociaţia Alianţa Franceză din Suceava este parteneră în organizarea ediţiei a VIIIa a Crosului Sucevei, care va avea loc duminică, 24 septembrie la ora 11.00. Evenimentul a fost iniţiat de Asociaţia Judeţeană de Atletism Suceava şi Primăria Municipiului Suceava şi va cuprinde 10 categorii de concurs, invitata specială a acestei ediţii fiind campioana olimpică mondială şi europeană la atletism, Doina Melinte.

Acesta este primul eveniment sportiv care beneficiază de susţinerea Alianţei Franceze din Suceava, care deschide o axă nouă de activităţi dedicate promovării sportului în rândul tinerilor. Câştigătorilor grupelor de vârstă 8-10 ani, 11-14 ani, 15-17 ani şi 18-21 ani vor primi astfel vouchere educaţionale şi acces la cursurile de limba franceză organizate în cadrul Alianţei pe toată durata lunii octombrie.

Activităţile dedicate sportului vor ocupa un loc deosebit de important în cadrul proiectelor derulate de Alianţa Franceză şi de Institutul Francez din România, în contextul în care anul 2024 marchează centenarul Jocurilor Olimpice de la Paris şi a şasea ediţie olimpică găzduită de Franţa.