După-amiază francofonă 20.01.2021

In cadrul„după-amiezii francofone” de miercuri, 20 ianuarie 2021, ora 17, are loc festivitatea de premiere a Concursului CoronaFALL, ediția a III-a, din cadrul Festivalului Autumnal de Literatură  F.A.L.L., la Biroului Francez din Suceava. Premiile constau în cărți și materiale de pictură acordate cu sprijinul financiar al AUF (Agence Universitaire de la Francophonie), în tricouri și genți oferite de AAFS (Asociația Alianța Franceză din Suceava). 

Cu intenția de a descoperi și promova elevi cu aptitudini literar-artistice, Școala Gimnazială Preutești, în colaborare cu Inspectoratul Școlar al Județului Suceava, a inițiat acest concurs de creație în domeniul literaturii și al artelor plastice.

Ne-a bucurat participarea a 400 de elevi din învățământul primar, gimnazial și liceal, coordonați de 120 de cadre didactice din 28 de județe ale țării și prezența unor invitați de renume din țară și de peste hotare: scriitoarea Simona Popescu, conferențiar univ. dr. la Universitatea din București și prof. univ. dr. Michèle Madiot, Academia din Reims, Franța. Județul Suceava a fost lider la numărul de participanți cu 50 de elevi înscriși, dintre care 47 au fost premiați. 

Lucrările au fost evaluate de un juriu de specialitate româno-francez format din prof. univ. dr. Sanda Maria Ardeleanu, lector univ. dr. Mariana Șovea, prof. gr.I Tamara Sabin, prof. Charlotte Cencic, prof.dr. Anamaria Briana Belciug, prof.dr. Alexandra Sîrghi, prof. Gabriela Dumbrăvanu, prof. Delia Rusu, prof. Mihai-Cristian Fetcu, prof. Camelia Rusu Sadovei, artist plastic, membru UAPR.

Partenerii acestei ediții au fost: Biblioteca USV, Centrul de Reușită Universitară Suceava, Asociația Alianța Franceză din Suceava, DGASPC Suceava, INSPE – Académie de Reims, Franța.

Festivalul, coordonat de prof. Adina Popa,  a beneficiat de certificare eTwinning.