După-amiază francofonă

În cadrul ”după-amiezei francophone” de miercuri, 18.11.2020, elevi ai Școlii Gimnaziale nr.1 Suceava, ai Școlii Gimnaziale „Acad. H. Mihăescu” Udeşti și ai Liceului Tehnologic „Vasile Gherasim” Marginea, coordonați de doamnele profesoare de limba franceză Daniela Cornelia Sandu, Oana Trifan și Mihaela-Petronela Scutariu, au promovat  înțelegerea și respectul reciproc, dialogul și cooperarea între culturi, intenționând să descurajeze atitudinile extremiste, dominate de violență și de ură.

Activitățile lor, desfășutate online sub genericul COMPRÉHENSION,   TOLÉRANCE   ET AMITIÉ, se înscriu într-un proiect cu același titlu al celor trei școli și al Biroul Francez.

Elevii Școlii Gimnaziale Nr.1 ne-au impresionat prin talentele artistice într-ale dansului și muzicii, precum și prin mesajul lor puternic despre importanța toleranței, realizat din citate celebre.

Elevii Școlii Gimnaziale „Acad. H. Mihăescu” (Udeşti) ne-au convins că lumea poate fi mai bună prin colajul de mesaje, desenele de solidaritate și prin exemplele de prietenii.

Elevii Liceului Tehnologic „Vasile Gherasim” (Marginea) au pledat pentru ”bunătate” și „unicitate” printr-un calendar video al bunătății și printr-un dicționar online de cuvinte intraductibile din limbile europene.

Elevii implicați în activitate și-au exprimat  speranța că mesajele lor de înțelegere, toleranță și prietenie vor avea ecou și că vor contribui la încurajarea colegilor lor de a se exprima și comunica în limba franceză, de a socializa cu alți elevi care împărtășesc aceleași valori, de a lega prietenii și de a descoperi împreună diversitatea spațiului francofon.

Galerie foto

L’Univers des mots intraduisibles
La Tolérance à travers les mots
Le Calendrier de la gentillesse
Message pour mon ami
Message pour mon ami
Notre passion la danse
On Ecrit sur les Murs