Educație, culori și sonorități francofone : Camerunul, o Africă în miniatură !

Miercuri, 27 octombrie 2021, ora 18:00, Alianța Franceză din Suceava continuă seria activităților derulate în cadrul proiectului  “Les après-midi francophones – la Francophonie dans la communauté”, cu întâlnirea online « Education, couleurs et sonorités en francophonie: le Cameroun, une Afrique en miniature ! » (Educație, culori și sonorități francofone : Camerunul, o Africă în miniatură !)

Invitatul acestei întâlniri este Amos KAMSU SOUOPTETCHA, profesor la Universitatea din Maroua, Camerun, bursier post-doctoral « Eugen Ionescu » la Universitatea « Ștefan cel Mare » din Suceava în anul universitar 2021-2022. Acesta va prezenta sistemul de învățământ camerunez, dar și elemente de cultură și civilizație specifice – practici culturale, lingvistice, alimentare, identitare, precum și câteva figuri marcante din domeniul cultural, administrativ, sportiv, etc.

            Participanții la activitate vor avea ocazia să descopere o țară francofonă care, prin bogăția tradițiilor sale, dar și prin multilingvism și multiculturalism, reprezintă cu succes continentul african, cu tot ce are el mai valoros.

            În fiecare miercuri, activitățile tematice ale Alianței Franceze pot fi urmărite pe adresa de facebook a Alianței Franceze din Suceava: https://www.facebook.com/Alliance-Francaise-de-Suceava-100509888805151 și pe site-ul Alianței Franceze din Suceava: https://afsuceava.ro. Activitățile se adresează tuturor categoriilor de public și sunt gratuite.