Festivalul Autumnal de Literatură – F.A.L.L.

Festivalul Autumnal de Literatură – F.A.L.L. – ajuns la cea de-a treia ediție demarează cu o activitate susținută de Biroul Francez din Suceava și Centrul de Reușită Universitară al USV, și anume etapa directă a Concursului CoronaFall.

Ediția 2020 a Festivalului are un titlu semnificativ pentru perioada pe care o traversăm cu toții – CoronaFall – și își propune să adune cele mai bune texte și imagini de la cei care vor să împărtășească prin cuvânt și/sau culoare emoții, sentimente, trăiri din timpul pandemiei și/sau să imagineze lumea de după. Proiectul se adresează tuturor elevilor și beneficiază de certificare eTwinning și parteneriate româno-franceze, iar activitățile se vor desfășura online, în română, engleză și franceză pe platformele Zoom, Kahoot, Quizizz și eTwinning, având forme de participare directă și indirectă. Lucrările premiate vor fi publicate într-un volum cu ISBN.

Invitata specială a acestei ediții este scriitoarea Simona Popescu, pe care participanții vor avea șansa de a o întâlni în cadrul unui eveniment care se va desfășura la mijlocul lunii octombrie. Elevii premiați vor avea parte de activități surpriză.
Cadrele didactice sunt invitate să consulte regulamentul și să înscrie elevii la etapa directă a Concursului CoronaFall până pe 29 septembrie completând un formular la următorul link 

https://forms.gle/PwkjLnS2oBwfjmaA8

Pentru etapa indirectă pot fi trimise lucrări literare sau artistico-plastice până pe data de 4 octombrie 2020. Lucrările de creație plastică trebuie să ilustreze câmpul semantic al pandemiei în literatură.

Cadrele didactice pot participa cu lucrări personale în cadrul Simpozionului internațional FALL. Tot în perioada festivalului vor avea loc expoziții, ateliere de scriere creativă și concursuri pentru elevi în domeniul limbilor străine de tip quiz – Fall in love with… (high)school (gimnaziu și liceu)și, exclusiv pentru clasele din învățământul primar, “Cât de atentomnatic ești”.

Regulamentul concursului precum și celelalte documente ale activităților Festivalului pot fi descărcate de pe site-ul https://festivalautumnal.wixsite.com/fall. Organizatorii vă invită să apreciați și pagina de Facebook  și să vă alăturați grupului de discuții F.A.L.L.

Cu fiecare nouă ediție, Festivalul F.A.L.L. încearcă să surprindă actualitatea contemporană bazându-se pe substratul pe care  fost inițial clădit și care a devenit moto-ul proiectului: Fall in love with literature !Organizatorii vor ca publicul tânăr să se îndrăgostească în fiecare zi de literatură într-o lume digitalizată, în care scrisul și cărțile nu își pierd niciodată semnalul și pot restabili conexiunea cu sinele în orice moment al vieții.

Coordonator Festival, prof. Adina-Maria Popa