La situation du français au Sénégal, aujourd’hui/Situația limbii franceze în Senegal, astăzi

Alianța Franceză din Suceava își reîncepe activitatea luni, 10 ianuarie 2022, cu o ofertă bogată de cursuri și activități. Anul acesta, programul său prevede atât activități culturale, științifice și de formare cunoscute și apreciate de comunitatea suceveană, cât și numeroase activități noi, inedite, care să răspundă cerințelor actuale ale unui public francofon din ce în ce mai numeros.

Prima activitate din acest an va fi organizată de Alianța Franceză din Suceava miercuri, 12 ianuarie 2022, ora 18:00, în cadrul proiectului  “După-amiezelor francofone”, când va avea loc conferința online „La situation du français au Sénégal, aujourd’hui” (Situația limbii franceze în Senegal, astăzi).

Invitatul acestei întâlniri este Abdou FALL, doctorand în Științe ale Limbajului și Didactică la Universitatea « Assane Seck » din Ziguinchor, Senegal, în prezent student Erasmus la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava în anul universitar 2021-2022. Acesta va prezenta situația limbii franceze în contextul plurilingv al Senegalului, politicile lingvistice aplicate în această țară în favoarea limbii franceze, dar și în sprijinul limbilor locale, precum și alte aspecte referitoare la importanța și rolul jucat de limba franceză în această țară africană.

Vă invităm să participaţi la activitate accesând link-ul  : https://meet.google.com/ruc-dehd-fgb

Linkul de participare la această conferință va fi disponibil si pe adresa de facebook a Alianței Franceze din Suceava: https://www.facebook.com/Alliance-Francaise-de-Suceava-100509888805151, dar și pe site-ul Alianței Franceze din Suceava: https://afsuceava.ro. Activitățile se adresează tuturor categoriilor de public și sunt gratuite.