L’hiver et ses fêtes

Pe data de 29 octombrie 2023, în cadrul După-amiezilor Francofone, Alianța Franceză din Suceava și Școala Gimnazială Oniceni au organizat o activitate deosebită intitulată L’hiver et ses fêtes, sub îndrumarea doamnei professor Samson Iulia.

Evenimentul a adus împreună elevii clasei a III-a pentru a celebra în mod inedit sărbătoarea Nașterii Domnului. Această sărbătoare, de importanță majoră în calendarul creștin, a fost marcată printr-o serie de activități menite să aducă bucurie și cunoaștere în rândul participanților. Elevii de la Școala Gimnazială Oniceni și-au propus să aducă o notă originală în celebrarea Crăciunului, exprimându-se prin cântece, jocuri și secvente interactive de învățare a vocabularului specific sărbătorilor de iarnă în limba franceză.

Prin intermediul acestei activități, elevii au avut oportunitatea de a descoperi și înțelege tradițiile și obiceiurile franceze asociate sărbătorilor de iarnă. Explorând asemănările și deosebirile dintre modul în care Crăciunul este sărbătorit în România și Franța, participanții au contribuit la construirea unui pod cultural și lingvistic.