Luna Francofoniei la Suceava – activitate 03.03.2021

Luna martie a fiecărui an marchează manifestări cultural-artistice dedicate Francofoniei. La Suceava, săptămâna francofoniei a devenit luna francofoniei de mai bine de 10 ani.

Francofonia în comunitate”, proiect francofon inițiat de Biroul Francez, datând din 2012, în colaborare cu Centrul de Reușită Universitară al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, cu sprijinul Agenției Universitare a Francofoniei, cu Asociația „Alianța Franceză din Suceava”, își propune să încurajeze învățarea limbii franceze și să promoveze valorile Francofoniei în comunitatea suceveană prin cursurile de limbă franceză și activitățile tematice din fiecare miercuri, reunite sub genericul ”După-amiezi francofone”.

În prima săptămână a lunii, pe 3.03.2021, francofonii și francofilii pot viziona pe site-ul AAFS (https://afsuceava.ro) filmul francez ”Qu’est-ce qu’on a fait au bon Dieu ?”.

Acțiunea acestei comedii ne duce cu gândul la faptul că francofonia nu cuprinde doar persoanele care vorbesc limba franceză, ci că ea este o comunitate internațională răspândită pe cinci continente având un ideal comun : inter-înțelegerea și fraternitatea între popoare sau indivizi, toleranța, combaterea prejudecăților, necesitatea schimbării atitudinii personale în concordanță cu evoluția societății.

Vizionare plăcută !