Saint Nicolas autour de l’Europe

În cadrul ”după-amiezei francophone” de miercuri, 9.12.2020, elevi ai Colegiului Național ”M. Eminescu” din Suceava, clasele a XI-a A, C, G, îndrumați de dna prof.dr. Daniela-Irina Melisch și cei ai Liceului Tehnologic ”M. Eminescu” din Dumbrăveni, clasele a VII-a și a XII-a A, îndrumați de dna prof. Duceac Adriana, ne invită să ne bucurăm împreună de petrecerea dedicată Sfântului Nicolae sub genericul ”Saint Nicolas autour de l’Europe”.

S-a cântat online, s-a desenat, s-a învățat a realiza origami, a fost amuzant și, de aceea, sunteți invitați să vizionați această activitate.

Întrebările-curiozități despre viața Sfântului Nicolae, sfințișorii realizați la atelierul de origami sau expoziția de desene  ”La fête de Saint-Nicolas en images” se îmbină armonios cu povestirile ”Il faut de la neige” (citită de Albert Apetrei, cl. a VII-a) și ”L’Hermine et l’hiver” (citită de Ana Maria Agache, cl. a XII-a A). Sosirea Sfântului Nicolae este întâmpinată cu cântec : Dadju ”Ma vie” (interpretat de Camelia Seserman), Thalia ”Equivocado” (interpretat de Camelia Bindiu), Britney Spears ”Toxic” (interpretat de Alexia Ignat), Indila „S.O.S.”(interpretat de Elisabeta Holban), Shy’m ”Est-ce que tu m’aimes ?” (interpretat de Alexandru Gheorghiță), Louane ”Je vole” (interpretat de Naomi Bîrsan).

Activitățile tematice planificate în fiecare miercuri se desfășoară online și  pot fi urmărite pe adresa de facebook a BF: facebook.com/Biroul-Francez-Casa-Prieteniei-1705411698690534, pe site-ul CJ: cjsuceava.ro/index.php/biroul-francez sau pe site-ul Asociației Alianței Franceze din Suceava: https://afsuceava.ro.