Vizita delegației de la INSPE Reims (partea 1)

La începutul acestei săptămâni, Alianța Franceză din Suceava a primit delegația de la Institutul Național Superior al Profesoratului și Educației (INSPE) al Universității Champagne-Ardenne din Reims, Franța formată din Thierry Philippot, director INSPE, Frédéric Castel, director adjunct și responsabil cu relațiile internaționale, Sophie Hourdin, responsabilă parteneriate internaționale și Michèle Madiot, responsabilă relații internaționale.

Vizita a demarat luni la  Colegiul Național „Petru Rareș”, unde universitarii francezi au avut o întâlnire de lucru cu doamna director Daniela Dungeanu și doamna director adjunct Anca Greculeac și a continuat marți la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, unde au fost primiți de doamna director adjunct Iacob Andreia și de responsabilele cu stagiul pedagogic al studenților de la Universitatea din  Reims, Irina Melisch și Cristina Hetriuc. Echipa franceză a vizitat cele două licee, a mulțumit conducerii liceelor și profesorilor pentru condițiile deosebite în care și-au desfășurat stagiul de formare masteranzii din Reims și au discutat noi posibilități de dezvoltare ale colaborărilor actuale, în special prin demararea unor parteneriate cu școli și licee franceze din regiunea Champagne.

Tot în cursul zilei de luni, delegația a avut o întâlnire cu echipa Alianței Franceze din Suceava, reprezentată de președinta de onoare, prof. DHC Sanda-Maria Ardeleanu și directoarea AFS, lector dr. Mariana Șovea în vederea depunerii unui proiect internațional Teacher Academy.

În timpul dedicat vizitelor culturale, delegația a avut ocazia să viziteze mănăstirea Dragomirna, Muzeul Satului Bucovinean și Cetatea de Scaun.

În zilele care urmează, vor avea noi întâlniri cu reprezentanții Liceului Tehnologic din Dumbrăveni și ai Școlii nr.1 din Suceava, dar și cu echipa Facultății de Științe ale Educației de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava.