Vizita studenților din REIMS la USV

Duminică, 27 februarie, Alianța Franceză a organizat o vizită în orașul Suceava destinată celor 20 de masteranzi de la Universitatea Reims Champagne-Ardennes, Franța, care efectuează stagii de practică pedagogică în 9 unități școlare din Suceava și împrejurimi, precum și la Alianța Franceză.

Vizita a început cu un tur al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava și al campusului, după care studenții au putut vedea expoziția de case tradiționale din Galeria de Artă a USV și Centrul de Reușită Universitară al USV. Acolo au avut ocazia să guste tradiționalele plăcinte cu brânză „poale-n brâu” și au primit obiecte de promovare USV și CRU.

Al doilea punct de interes al vizitei a fost Observatorul Astronomic, unde au fost întâmpinați de dl asistent de cercetare Cezar Lesanu, care a făcut o prezentare a istoriei Observatorului din Suceava, dar și o adevărată incursiune în lumea astronomiei. Participanții au putut astfel observa bolta cerească, așa cum se vede cu ochiul liber din Suceava, dar și constelații de stele ce pot fi zărite doar la Polul Nord sau Polul Sud.

Ajunși în centrul istoric al orașului, studenții francezi au vizitat sediul Alianței Franceze din Suceava și au aflat istoria acestei instituții și a Biroului Francez.

În sfârșit, vizita s-a încheiat cu o întoarcere în timp, în istoria acestor meleaguri, la Muzeul Național al Bucovinei, unde invitații au descoperit atât cele 23 de săli de expoziții permanente, cât și sălile cu expoziții temporare, precum cea a pictorului „Petre Abrudan. Valori și repere în arta românească” sau expoziția omagială Dimitrie Loghin.

La încheierea vizitei, toți studenții au primit câte un mărțisor și au aflat semnificația acestui simbol românesc al venirii primăverii.