Comunicat de presă – 08.11.2021

Miercuri, 10 noiembrie  2021, ora 18:00, Alianța Franceză din Suceava continuă seria activităților derulate în cadrul proiectului  “Les après-midi francophones – la Francophonie dans la communauté”, cu întâlnirea online « La francophonie touristique dans le département de Suceava» (Francofonia turistică în județul Suceava)

Invitatul acestei întâlniri este Pascal GARNIER, licențiat în arte plastice (Ecole Nationale d’Arts Décoratifs, Limoges, Franța) și cu specializări în studii artistice și plastice (Ecole Régionale des Beaux-Arts, Nantes), în prezent administrator și ghid al agenției turistice « Țara Autentică SRL», care organizează circuite și sejururi pentru publicul francofon. Pascal Garnier propune participanților la această nouă întâlnire francofonă un subiect de mare actualitate, și anume prezentarea potențialului turistic al județului Suceava, a infrastructurii destinate publicului francofon precum și a modalităților prin care aceasta ar putea fi îmbunătățită pentru a corespunde mai bine acestui tip particular de public.

Ce își doresc francezii, belgienii sau elvețienii să descopere atunci când vizitează Bucovina ? Ce tip de turism vor sa practice ? Este pregătit județul Suceava, din punctul de vedere al serviciilor și al infrastructurii informative, să primească turiștii francofoni ? Care sunt atuurile acestui tip de turism și posibilele direcții de dezvoltare ? Iată doar câteva din întrebările la care va răspunde invitatul din această săptămână, care are deja o experiență de peste 15 ani în domeniul turismului.

Încurajarea schimburilor dintre publicul francofon sucevean și specialiști de pe piața muncii francofone face parte din direcțiile prioritare ale Alianței Franceze din Suceava, care își propune să evidențieze avantajele cunoașterii limbii franceze în dezvoltarea profesională a viitorilor specialiști.

În fiecare miercuri, activitățile tematice ale Alianței Franceze pot fi urmărite pe adresa de Facebook a Alianței Franceze din Suceava: https://www.facebook.com/Alliance-Francaise-de-Suceava-100509888805151 și pe site-ul Alianței Franceze din Suceava: https://afsuceava.ro. Activitățile se adresează tuturor categoriilor de public și sunt gratuite.