Comunicat de presă – 16.05.2022

Miercuri, 18 mai 2022, ora 18.00, în cadrul proiectului După-amiezile francofone la Suceava, Alianța Franceză din Suceava, în colaborare cu Colegiul Tehnic « Lațcu-Vodă», Siret, organizează activitatea Un bouquet de voeux pour nos mères (Un buchet de urări pentru mamele noastre) coordonată de doamnele profesoare Munteanu Anamaria și Manaz Mirela.

În mod tradițional, în România, Ziua Mamei se sărbătorește împreună cu Ziua Femeii, pe data de 8 martie. Începând cu 15 octombrie 2009, Guvernul României a adoptat însă o lege prin care s-a stabilit oficial Ziua Mamei în prima duminică din luna mai și Ziua Tatălui în a doua duminică a aceleiași luni. Ziua Mamei sărbătorită în luna mai și în limba franceză a devenit astfel o tradiție la Colegiul Tehnic «Lațcu-Vodă» din Siret și reprezintă un proiect complex, prin care se dorește stimularea creativității artistice a elevilor în jurul unei teme comune, cea a mamei.

Prin manifestarea Un bouquet de voeux pour nos mères, doamnele profesoare Munteanu Anamaria și Manaz Mirela își propun să descopere și să promoveze talentul elevilor de a se manifesta în limba franceză cu ajutorul poeziei, teatrului, cântecului și dansului. Cu o largă participare în rândul liceenilor, activitatea vine să consolideze încrederea acestora în necesitatea cunoașterii limbii franceze și să valorifice potențialul lor intelectual, artistic și creativ, precum și a capacitatea de a folosi limba franceză în diverse contexte. 

             Mai multe informații și materiale video despre această activitate sunt disponibile pe adresa de facebook a Alianței Franceze din Suceava: https://www.facebook.com/Alliance-Francaise-de-Suceava-100509888805151 și pe site-ul Alianței Franceze din Suceava: https://afsuceava.ro. Activitățile se adresează tuturor categoriilor de public și sunt gratuite.