Comunicat de presă 20.03.2024

Miercuri, 20 martie 2024, ora 14.00, în cadrul După-amiezilor francofone la Suceava, Alianța Franceză din Suceava, în colaborare cu Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă”, Siret şi Școala Gimnazială Bosanci organizează activitatea La francophonie aux yeux des ados, Les Jeux Olympiques 2024,  coordonată de doamnele profesoare Pieszczoch Nicoleta și Șerban Mihaela. Activitatea îşi propune să îmbine sportul, activitatea fizică cu scrisul, activitate intelectuală creativă şi este organizată în contextul celebrării a 100 de ani de la prima ediție a Jocurilor Olimpice organizate la Paris.

Manifestarea va reuni un număr de 15 elevi ai Școlii Gimnaziale Bosanci din clasele a VII-a şi a VIII-a, care vor reprezenta echipele în care au lucrat și vor expune proiectele realizate: haiku-uri pe tema sporturilor şi a Jocurilor Olimpice care conţin cel puțin un kigo (cuvânt de sezon), catrene, rime, caligrame, fotografii, obiecte create de elevi, citate ale sportivilor celebri… Elevii s-au familiarizat astfel cu vocabularul cu tematică sportivă, pe care l-au transformat apoi în creație artistică folosind limba franceză ca mijloc de exprimare. Nu vor lipsi nici dansul sportiv, muzica și mișcarea /flashmob.

            Prin activitatea propusă, doamnele profesoare doresc să promoveze multilingvismul şi multiculturalismul și să încurajeze creativitatea şi exprimarea liberă a elevilor prin intermediul activităţilor sportive şi al exercițiului de scriere creativă.

Mai multe informații și documente video despre această activitate pot fi consultate pe adresa facebook a Alianței Franceze din Suceava: https://www.facebook.com/Alliance-Francaise-de-Suceava-100509888805151 precum și pe site-ul Alianței Franceze din Suceava: https://afsuceava.ro.