Comunicat de presă 21.11.2023

Miercuri, 22 octombrie 2023, ora 17.00, în cadrul După-amiezilor francofone la Suceava, Alianța Franceză din Suceava, în colaborare cu Școala Gimnazială ,,Miron Costin” Suceava,  organizează activitatea L’écologie, notre nouvelle mission/Ecologia, noua noastră misiune coordonată de doamnele profesoare Pelin Elena Cosmina și Caliniuc Adriana.

Educația ecologică are scopul de a sensibiliza elevii în ceea ce priveşte protejarea naturii, de a descoperi urmările degradării mediului, dar și măsurile care pot fi luate pentru a preveni problemele de mediu.

Dobândind un set de valori, cunoștințe și atitudini pentru mediul înconjurător, elevii capătă motivația și abilitățile necesare pentru a se implica în proiectele tematice. Astfel, participanții la acest proiect, aflați în ciclul gimnazial, vor realiza o expoziție cu tema Protégez la nature, vor cânta și vor lectura piesa de teatru Protégez la Terre. Activitatea este destinată promovării comunicării autentice în limba franceză, prin intermediul unor activităţi cu tematică ecologică, prin care se încurajează protejarea mediului înconjurător şi dezvoltarea durabilă.

Mai multe informații și documente video despre această activitate pot fi consultate pe adresa facebook a Alianței Franceze din Suceava: https://www.facebook.com/Alliance-Francaise-de-Suceava-100509888805151, precum și pe site-ul Alianței Franceze din Suceava: https://afsuceava.ro.