Vineri, 17 noiembrie 2023

Vineri, 17 noiembrie 2023, Alianța Franceză din Suceava a găzduit un atelier de scriere creativă susținut de scriitoarea Maria Manolescu, la care au participat în total 21 de copii cursanți ai Alianței Franceze și elevi ai unităților de învățământ partenere în cadrul Festivalului Autumnal de Literatură F.A.L.L. coordonat de prof. Adina Popa: Liceul de Arte „Ștefan Luchian” din Botoșani, Școala Gimnazială Preuteşti, Școala Gimnazială Corocăiești și Școala Gimnazială Bălăceana din județul Suceava, coordonați de profesoarele Alexandra Sîrghi, Adina Popa, Luminița Dobrea și Mihaela Gheorghe. Copiii au învățat cum să scrie o poveste pornind de la ideea binomului fantastic a lui Gianni Rodari și a unei metafore originale a scriitoarei Maria Manolescu. Interactivitatea și creativitatea au fost ingredientele de bază ale atelierului. În final, copiii și – au prezentat creațiile literare, pentru care au primit pe loc feedback constructiv din partea Mariei Manolescu. Ei au fost răsplătiți cu diplome din partea organizatorilor festivalului F.A.L.L. și cărți oferite de Asociația Română a Profesorilor Francofoni, președinte Daniela-Irina Melisch.

Mulțumim partenerilor acestui eveniment : IȘJ Suceava, Școala gimnazială Preutești, Asociația Română a Profesorilor Francofoni și organizația Teach for Romania, precum și școlilor și cadrelor didactice implicate:

Liceul de Arte „Ștefan Luchian” din Botoșani, director prof. Beatrice-Cătălina Păpădie, Școala Gimnazială Corocăiești, profesor Luminița Dobre

Școala Gimnazială Bălăceana, profesor Mihaela Gheorghe.