Comunicat de presă 22.05.2024

Alianţa Franceză din Suceava, în colaborare cu Universitatea „Ştefan cel Mare”, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport şi Asociaţia Club Sportiv Academia de Sport Suceava, organizează pe data de 25 mai 2024, la Complexul de Natatie și Kinetoterapie din campusul universității, prima ediţie a manifestării sportive Cupa Alianţei Franceze din Suceava la Înot (CAFSI). Evenimentul este generat în contextul împlinirii a 100 de ani de la Jocurile Olimpice de la Paris (1924) şi a organizării Olimpiadei de vară Paris 2024, în perioada 26 iulie – 11 august. Această ediţie este cea de a şasea pe care Franţa o găzduieşte şi timp de 18 zile vor avea loc 329 de probe olimpice.

            Cu ocazia acestui important eveniment sportiv la nivel mondial, Alianţa Franceză din Suceava propune elevilor şi studenţilor suceveni o serie de manifestări în spiritul promovării unui stil de viață sănătos și a valorilor sportive, care debutează cu o competiţie de înot intitulată Cupa Alianţei Franceze din Suceava la Înot. Această competiție promovează beneficiile mișcării și ale practicării sportului în rândul tinerilor. Într-o perioadă în care sedentarismul și stilul de viață nesănătos devin din ce în ce mai dăunătoare, implicarea în activități fizice și sportive se impune ca o necesitate.

            Pe data de 1 iunie, Alianţa Franceză din Suceava, în colaborare cu Liceul cu Program Sportiv, va organiza competiţia sportivă în aer liber Mini-jeux Olympiques Suceava-Paris 2024.