Comunicat de presă – 26.10.2023

Luni, 23 octombrie 2023, ora 18.00, în cadrul După-amiezilor francofone la Suceava, Alianța Franceză din Suceava, în colaborare cu Colegiul Național ,,Mihai Eminescu” din Suceava, a organizat activitatea « Le français, mon amour – les aventures de la gagnante  d`une bourse en Frances, offerte par les Alliances Françaises de Roumanie », coordonată de doamna profesoară Hetriuc Maria-Cristina.

Invitată specială, Paola Moraru, absolventa a promoției 2023 a Colegiului Național ,,Mihai Eminescu” din Suceava, studentă în anul I la Facultatea de Drept a Universității                          „Alexandru Ioan Cuza ” din Iași, a împărtășit elevilor experiența de bursieră a Guvernului Francez.

Studenta a prezentat elevilor claselor a IX-a C și a IX-a F concursul « Le français, mon amour », organizat în luna iunie 2023, pentru a sărbători 140 de ani de existență a conceptului și a instituției Alianței Franceze, Rețeaua Alianțelor Franceze din România.

Paola Moraru și-a adjudecat premiul cel mare, un stagiu de formare în Franța, propus de Institutul din Touraine în colaborare cu Universitatea din Tours. Astfel, în perioada 13 – 26 august 2023, eleva a urmat cursuri intensive de limba franceză.

Cu ajutorul fotografiilor, elevii au urmărit parcursul academic și au intrat în atmosfera de poveste a regiunii care adăpostește castelele de pe Valea Loarei.

La final, studenta a subliniat că participarea la activitățile Alianței Franceze din Suceava a ajutat-o să-și îmbunătățească CV-ul și i-a oferit numeroase oportunități de dezvoltare personală și profesională.

 Întâlnirea și-a atins scopul, stârnirea curiozității și a interesului unei noi generații de boboci pentru cultura franceză. Activitatea a fost interactivă, elevii au adresat numeroase întrebări și au aflat că datorită Alianței Franceze, limba franceză te duce mai departe și deschide orizonturi nebănuite.