Comunicat presă 02.05.2022

Miercuri, 4 mai 2022, ora 18:00, Alianța Franceză din Suceava organizează, în cadrul După-amiezelor francofone, o nouă întâlnire on-line destinată promovării cântecului francez și francofon, Le chanteur du mois/Cântărețul lunii.

Activitatea, concepută sub forma unui interviu cu un interpret/ă francofon/ă, care s-a remarcat deja în peisajul muzical actual, este animată de Frederic Castel, profesor la Universitatea din Reims, Franța, și prezentatorul uneia din cele mai ascultate emisiuni muzicale franceze on-line – On allume les étoiles/Aprindem stelele. Pasionat de muzica franceză, Frederic Castel a organizat deja numeroase concerte în cadrul asociației Chants de Goutières din Chaumont și este responsabil cu organizarea festivalurilor de muzică care au loc la Troyes, în regiunea Champagne.

Invitata lunii mai este Garance, adică Garance Bauhain, una din revelațiile muzicii franceze actuale, care s-a remarcat, încă de la primele sale apariții, prin sinceritatea și umorul cu care vorbește despre emoțiile și întâmplările cotidiene. Bucurie și tristețe, fericire și decepție, furie și revoltă, toate se regăsesc în cântecele sale, care au ca numitor comun o trăire intensă pusă în versuri de o mare onestitate, nuanțată uneori de ironie și umor.

Primele sale concerte au loc în 2006, împreună cu Brams, cântăreț și compozitor, cu care va cânta timp de doi ani prin cafenelele din Paris – o experiență care o determină să își dorească o carieră în acest domeniu.

Începând cu anul 2008, cântăreața franceză demarează o serie de concerte solo, apoi înregistrează primul său album – Garance – în 2010. După acest parcurs solo, începe o perioadă rock, în care va fi acompaniată de un chitarist, un basist și un baterist, formulă în care va înregistra un al doilea album, Les idées rock, în 2014.

Participă la festivalul de la Avignon în 2017 și 2018 în formulă solo, apoi în formulă trio în 2019, cu spectacolul Bleu, care va constitui punctul de plecare pentru un album cu același nume, lansat în 2021.

Întâlnirea francofonă din această săptămână își propune să aducă mai aproape de publicul francofon o artistă pasională, feminină și feministă, pe care vă invităm să o descoperiți pe parcursul unei ore de discuții despre procesul de creație și provocările vieții de artist.

Linkul de participare la această întâlnire on-line este https://meet.google.com/uoy-rcdq-zow și este disponibil atât pe adresa de facebook a Alianței Franceze din Suceava: https://www.facebook.com/Alliance-Francaise-de-Suceava-100509888805151 cât și pe site-ul Alianței Franceze din Suceava: https://afsuceava.ro. Activitățile se adresează tuturor categoriilor de public și sunt gratuite.