Expoziția de grafică și pictură semnată Covașă Florinela

Joi, ora 17, dna prof. Raluca Schipor ne invită, în spațiul Observatorului din Suceava, la Expoziția de grafică și pictură semnată Covașă Florinela, absolventă USV (FSE) și a cursurilor de Arte vizuale organizate de Casa de Cultură a Studenților.

”Discursul pictural transpune vizual planul real și planul abstract, care împreună formează o imagine amplă ce sensibilizează și provoacă privitorul la reflecție. Fiecare lucrare are o poveste și emoție specifică, iar în spatele lor stă pasiunea, dăruirea și implicarea.”(Florinela Covașă)

Expoziția se înscrie în categoria evenimentelor ce au ca scop promovarea studenților talentați din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, constituind un demers ce intenționează să marcheze finalul cursurilor de arte vizuale desfășurate la Casa de Cultură a Studenților în anul universitar 2020-2021. Proiectul expozițional cuprinde un număr de 30 de lucrări în grafică și tehnici picturale, realizate de Florinela Covașă, absolventă a studiilor de licență și masterat în cadrul Facultății de Științe ale Educației. Din perspectiva subiectului, lucrările prezintă un univers al portretului, evocat într-o manieră originală ce îmbină predispoziția pentru detalii captivante și exerciții de redare a atmosferei. Făcând parte din cadrul evenimentelor ZNST, vernisajul proiectului expozițional va fi marcat, deopotrivă, de un microrecital susținut de studenți ai Universității „Ștefan cel Mare”, coordonați de prof. Valentin Ianoș.