Les après-midi francophones – La Francophonie dans la communauté 9 martie 2022

Miercuri, 9 martie 2022, Alianța Franceză din Suceava continuă seria activităților desfășurate în cadrul proiectului „Les après-midi francophones – La Francophonie dans la communauté” cu  activitatea  „Apprendre le français par le théâtre”, activitate coordonată de doamnele profesoare Anca Brăescu  și Mirabela Cobzariu de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” din Suceava.

Activitatea face parte din calendarul activităților dedicate Lunii Francofoniei la Suceava și are ca scop promovarea limbii franceze în rândul elevilor și descoperirea unor elemente socioculturale specifice spațiului francofon. Prin activitățile propuse, doamnele profesoare urmăresc să cultive încrederea in sine a elevilor, motivația de a se exprima în limba franceză, precum și plăcerea de a transmite emoții vii interpretând texte în limba lui Molière. Prin intermediul jocului teatral, elevii își vor exersa creativitatea,  memoria, mișcarea scenică și vor arăta că studiul limbii franceze înseamnă și ancorarea în realitatea lingvistică și culturală francofonă.

Elevii participanți la aceasta activitate fac parte din clasele a IX-a și a XI-a și vor interpreta piesa  de teatru “La mauvaise note” și monologul “La crise d’ado”, două scenete în care liceenii implicați în acest proiect vor interacționa pe teme specifice adolescenței folosind limba franceză. Atât doamnele profesoare, cât și elevii participanți la aceasta activitate au mărturisit că teatrul reprezintă cu siguranță un excelent instrument ludic de perfecționare a competențelor lingvistice în  limba franceză, dar și de descoperire a culturii și literaturii francofone.

Activitatea „Apprendre le français par le théâtre” continuă seria activităților și stagiilor de formare în teatru francofon inițiată de Alianța Franceză din Suceava, prin care se încurajează utilizarea tehnicilor teatrale în învățarea și promovarea limbii franceze în rândul elevilor și liceenilor.

Mai multe informații și documente video despre această activitate pot fi consultate pe adresa facebook a Alianței Franceze din Suceava: https://www.facebook.com/Alliance-Francaise-de-Suceava-100509888805151 precum și pe site-ul Alianței Franceze din Suceava: https://afsuceava.ro.