SITUAȚIA LIMBII FRANCEZE ÎN SENEGAL. PREZENTAREA REȚELEI DE CERCETARE OPA/LA SITUATION DU FRANÇAIS AU SÉNÉGAL/PRÉSENTATION DE L ‘OPA

Miercuri, 8 iunie 2022, ora 10,  Alianța Franceză din Suceava, în parteneriat cu Universitatea „Ștefan cel Mare”, AUF, CRU Centre de Réussite Universitaire Suceava  și Colegiul Național „Mihai Eminescu ” organizează conferința „Situația limbii franceze în Senegal. Prezentarea rețelei de cercetare OPA / La situation du français au Sénégal/Présentation de l ‘OPA” , susținută de prof.univ. Ndiéme Sow.

Ndiéme Sow este sociolinvgist, profesor la Universitatea  Assane SECK, Ziguinchor, Senegal, cercetător în cadrul Centre de Recherche Interdisciplinaire sur les Langues, les Littératures, les Arts et les Cultures (CREILAC), expert afiliat „LiLPa: Unit 1339, Linguistique, Langues et Parole” la Universitatea din Strasbourg.

Activitatea de cercetare se concentrează pe politicile lingvistice și educaționale în Africa, pe dinamica interacțională a tinerilor, pe relația dintre mobilitate, sociolingvistică urbană, educație și practici plurilingve.

 Studiază diversitatea lingvistică în zonele de graniță,  conduce un proiect privind relația dintre dinamica migrației și diversitatea sociolingvistică și se concentrează pe mecanismele de implemetare a strategiilor pentru educația bilingvă și plurilingvă în Africa.

Este președintele Observatory of African multilingualism (OPA).

Dintre publicații, amintim „A la croisée des imaginaires et des discours de Casamance”, „Parlers jeunes, entre art du langage et activisme social”, „ Éducation, mobilité et construction de répertoires plurilingues en Casamance: une étude de cas”.

Vă așteptăm !