Comunicat de presă – 17.03.2022

Alianța Franceză demarează, începând cu data de 21 martie 2022, un nou modul de cursuri destinate publicului larg sucevean, cu o durată de 10 săptămâni (martie-iunie). Cursurile de franceză organizate se adresează tuturor categoriilor de public și tuturor vârstelor – copii, adolescenți, adulți – după cum urmează: Le français, c’est facile! – cursuri de limba franceză pentru copii (7-10 ani), vineri 16-17.30, Le français au collège – cursuri de limba franceză pentru adolescenți (11-15 ani), luni 16-18 sau sâmbătă 10-12, Cursuri de limba franceză generală pentru liceeni (16-19 ani), miercuri 16-18, Cursuri de pregătire pentru examenul DELF/ DALF, Curs de franceză pentru adulți, Cursuri individuale, la cerere, pentru copii, adolescenți, adulți, cu un orar flexibil, în funcție de programul cursanților și al profesorului.

Alianța Franceză din Suceava are o echipă de profesori recunoscuți pentru profesionalismul lor, care utilizează manuale și metode actuale și interactive de învățare a limbii franceze, agreate de rețeaua Alianțelor franceze din România. Testele inițiale în vederea stabilirii nivelului de studiu sunt gratuite. În funcție de preferințe și de disponibilitatea lor, cursanții adulți pot opta atât pentru cursuri față în față cât și pentru cursuri în regim online.

Începând cu această serie de cursuri, toți cursanții Alianței Franceze din Suceava vor avea acces gratuit pe platforma Culturethèque, o bibliotecă digitală care conține sute de cărți, benzi desenate, noutăți muzicale și filme în limba franceză, dar și documente didactice pentru învățarea acestei limbi.

Cursurile în format fizic se vor desfășura la Școala Gimnazială nr. 1 din Suceava, cu respectarea regulilor sanitare în vigoare. Pentru înscrieri și informații suplimentare, publicul poate consulta site-ul Alianței Franceze din Suceava https://afsuceava.ro/ sau contacta direct secretariatul Alianței Franceze la adresa de mail aliantafrancezasv@gmail.com sau la numărul de telefon : 0737784074 (de luni până vineri, între orele 11.00-18.00).