Comunicat de presă – 20.10.2023

            Vineri, 20 octombrie 2023, ora 12.00, Alianța Franceză din Suceava, în colaborare cu Asociația Seniorilor Bucovineni, organizează activitatea „Touriste en France”/Turist în Franța, coordonată de doamnele profesoare Tamara Sabin și Angela Nesteriuc.

Activitatea are loc în cadrul proiectului Itinéraire(s) francophone(s), care îşi propune să prezinte publicului larg universul francofon actual, conceput ca un spațiu al cooperării și al dezbaterilor interculturale. Construit în jurul limbii și civilizației franceze, proiectul vizează astfel cunoașterea şi înțelegerea multiplelor identități culturale francofone.

Necesitatea proiectului rezidă din realitatea actuală care a impus un nou termen, cel de „francofilofoni” (La francophilophonie roumaine- une réalité à vivre (repères et essais), S-M. Ardeleanu, M. Șovea) care înglobează o comunitate vastă, formată din țări francophone sau francofile la care se adaugă francofonii și francofili din lumea întreagă indiferent de țara lor de origine.

            Această primă activitate a proiectului își propune să prezinte Franța şi mai ales capitala sa, Parisul, prin ochii unui turist străin. Astfel, indicațiile tehnice utile în realizarea unei excursii pe cont propriu vor fi completate cu materiale video și prezentări Power Point ale monumentelor sau muzeelor pariziene, dar şi cu mărturii din experiența personală a participanţilor.

            Mai multe informații și documente video despre această activitate pot fi consultate pe adresa facebook a Alianței Franceze din Suceava: https://www.facebook.com/Alliance-Francaise-de-Suceava-100509888805151 precum și pe site-ul Alianței Franceze din Suceava: https://afsuceava.ro.