Comunicat de presă 23.02.2022 – 2

Miercuri, 23 martie 2022, Alianța Franceză din Suceava continuă seria activităților desfășurate în cadrul proiectului „Les après-midi francophones – La Francophonie dans la communauté” cu activitatea  „La Francophonie   partagée”  coordonată de doamnele profesoare Irina Maxim de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava și Irina Melish de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Suceava.

Activitatea face parte din calendarul activităților dedicate Lunii Francofoniei și are ca scop promovarea limbii franceze în rândul elevilor și descoperirea unor elemente socioculturale specifice spațiului francofon, dezvoltarea respectului pentru cultura franceză,  a simțului artistic și a gustului pentru frumos, dezvoltarea competențelor de comunicare și exprimare artistică, precum și aprofundarea valorilor francofoniei. 

Prin activitățile propuse, doamnele profesoare urmăresc să cultive elevilor încrederea în sine, motivația de a se exprima în limba franceză, precum și plăcerea de a transmite emoții vii interpretând melodii, poezii și alte texte în limba lui Molière.  Elevii își vor exersa creativitatea, memoria, mișcarea scenică și vor arăta că studiul limbii franceze înseamnă și ancorarea în realitatea lingvistică și culturală francofonă.

Liceenii participanți la aceasta activitate fac parte din clasele IX-XII de la cele două colegii și vor prezenta aspecte din cultura, geografia, istoria și gastronomia franceză și francofonă. Ei vor interpreta  melodii ale unor cântăreți francezi și francofoni consacrați, vor dansa și își vor prezenta creațiile poetice și plastice proprii, aducând astfel un omagiu limbii franceze și Zilei Internaționale a  Francofoniei.

Mai multe informații și documente video despre această activitate pot fi consultate pe adresa facebook a Alianței Franceze din Suceava: https://www.facebook.com/Alliance-Francaise-de-Suceava-100509888805151 precum și pe site-ul Alianței Franceze din Suceava: https://afsuceava.ro.